22 Şubat 2011 Salı

"Abla"dan iyi bir filmin haberi: İkilem yarın ODTÜ'de...

Bu defa, yazlığa gelme tarihlerini epey bir beriye çekip, Şubat'ın ortasında evlerini açan, "abla"nın deyimiyle Karabaş Ailesi, pek üşümüş olmalı ki, -ısıtmayan klimaya inat- gönüllerine soba kurmak düşer; konuyla ilgili bilgi almak, çocukluktan kalan anılarını/bilgilerini canlandırmak amacıyla "abla"nın kapısını çalarlar.

Verandadan içeri alınıp hasır paspas üzerine konuşlanınca sızlanması kesilen, süveteriyle pek şık Karabaş'ın babası ve annesiyle "abla"nın kurmuş olduğu -soba üzerinde kestane kebaplı- sohbet, kızları Başak'a gelir: İyi bir sinema izleyicisi olduğunu düşünen "abla" ile kız kardeşlerinin izleyip beğendikleri ilk filmi, İkilem (Dilemma)'in yönetmeni Başak Büyükçelen.

Babası, övgüyle "İkilem Kanada'daki galasının ardından bir kaç festivalde gösterildi. Montreal Turkish Film Festival'de En İyi Kısa Film Ödülü'nü aldı, sonra bir de ION International Film Festival'de En İyi Öğrenci Filmi Ödülü aldı..." diye anlatır. "Çarşamba ODTÜ'de, sonra da Aksanat'ta gösterimi var."


Başak'la yazışan "abla", mailini, pek çok mesaj yüklü bu güzel, özenli, incelikli filmi kaçırmak istemeyecek izleyiciye haber olarak aktarmakta sakınca görmez.

"Bu çarşambadan cumartesiye ODTÜ'de kısa film festivali var. Benim filmim Ikilem açılış filmi, 11:00-12.00 arası Mimarlık amfisinde, film sonrası bir söyleşi de olacak.
Davetiyeler şu noktalardan alınabiliyor, gösterimler ücretsiz: Kızılay İmge Kitabevi, Kızılay Evrensel Kitabevi, Tenedos Kafe, Kafka Kafe Bar, Yüzüncüyıl Naz Gıda."


"Abla" bir de meraklısı için, Başak'ın, günümüz toplumunun düğümlerinden birini yansız biçimde inceleyen filminin adresini yazısına ekler:


http://www.dilemmamovie.com/pdf/Press_Kit_Ikilem_TR.pdf

1 yorum:

senbilirsinabla dedi ki...

"Abla" Başak'tan gelen son haberi yazısına eklemekte gecikmez:

"Efendim ne zamandir Ikilem'le ilgili guncelleme yollamamisim. Hemen buyrun yeni haberleri:
Ikilem Canada International Film Festival'da Rising Star in Filmmaking Odulu'ne layik goruldu. Ayni festival kapsaminda En Iyi Ogrenci Filmi kategorisinde yarisan film, ayni zamanda No Limits Student Film Festival'da Cagri Berk'in oyunculuguyla da En Iyi Oyuncu dalinda yarisiyor.

Bu hafta ODTU Film Festivali'nde gosterilen Ikilem, mart ayinda duzenlenecek Akbank Kisa Film Festivali'nde de Yarisma Disi bolumde gosterilecek. Yurtdisinda ise Nisan ayi icerisinde Amerika ve Ingiltere gosterimleri kesinlesti. Yeniden yazmak dilegimle..."